Επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία ? Τετάρτη 13 Μαϊου 2015

Την Τετάρτη 13 Μαϊου 2015 πραγματοποίησε επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Δράμας. Η επίσκεψη έγινε για λόγους γνωριμίας του Σωματείου με τη Βιβλιοθήκη και στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων για μελλοντικές συνεργασίες καθώς και χρήση των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό και φιλικό κλίμα.

Κάποια άτομα εκ των μελών του συμβουλίου περιηγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης και συγκεκριμένα στο Media Lab, όπου στεγάζονται και οι 2 σταθμοί εργασίας για τα Άτομα με Αναπηρία. Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για χρήση του σταθμού εργασίας για τα τυφλά άτομα & τους μερικώς βλέποντες καθώς και του εξοπλισμού του και μάλιστα έγινε και κάποια επιτόπια δοκιμή του εξοπλισμού.

DSC03646

Παράλληλα, έγινε επιτόπια αυτοψία στους χώρους της Βιβλιοθήκης για τη διέλευση των ατόμων με αναπηρικά αμαξίδια, όπως π.χ. στους χώρους των βιβλιοστασίων, των διαδρόμων, της τουαλέτας ΑμεΑ κλπ.

DSC03647

Η συνάντηση έκλεισε με δεσμεύσεις για διοργάνωση δράσεων από κοινού με γνώμονα, την προώθηση της έννοια της αναπηρίας, τη γνωριμία με τα Άτομα με Αναπηρία, την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των ΑμεΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Next Post

Αίτηση Εθελοντισμού για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2015.

  O θεσμός της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης ? δημιουργικότητας και καινοτομίας συνεχίζεται και  για το 2015                                    επειδή πολλοί από εσάς μας ρωτάτε εδώ και αρκετό καιρό για την καλοκαιρινή εκστρατεία, δηλώστε άμεσα συμμετοχή ως εθελοντές και φέτος!  Τη φετινή χρονιά θα ανακαλύψουμε τις δράσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας […]

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ