• Κυ. Ιούλ 21st, 2024

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΩΝ

  • Home
  • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΩΝ

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει τέσσερα  (4) αναγνωστήρια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών της.

  • Το κεντρικό αναγνωστήριο, το οποίο λειτουργεί στον 2ο όροφο, καλύπτει τις ανάγκες των χρηστών για μελέτη, έρευνα και εκπόνηση εργασιών. Στεγάζεται στο Πληροφοριακό Τμήμα της Βιβλιοθήκης, ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση των χρηστών στο υλικό που επιζητούν. Είναι χωρητικότητας περίπου 30 ατόμων και η πρόσβαση στο κοινό είναι ελεύθερη, ακόμη κι αν δεν είναι κάποιος μέλος της Βιβλιοθήκης, δηλ. δεν διαθέτει κάρτα. Στους χώρους του αναγνωστηρίου υπάρχει η δυνατότητα χρήσης lap – top, tablet, κινητό τηλέφωνο κλπ.(υπάρχει δωρεάν wifi σε όλους τους χώρους της βιβλιοθήκης).
  • Το δεύτερο αναγνωστήριο βρίσκεται στο Τμήμα Εφημερίδων – Περιοδικών, με στόχο την εξυπηρέτηση των χρηστών του εν λόγω τμήματος, χωρίς να απαιτείται η μεταφορά του ιδιαίτερου αυτού υλικού και με γνώμονα την αποφυγή φθορών του.
  • Το τρίτο αναγνωστήριο βρίσκεται στο Παιδικό Εφηβικό Τμήμα. Είναι χωρητικότητας 24 ατόμων και η πρόσβαση στο κοινό είναι ελεύθερη, ακόμη κι αν δεν είναι κάποιος μέλος της Βιβλιοθήκης, δηλ. δεν διαθέτει κάρτα.
  • Το τέταρτο αναγνωστήριο βρίσκεται στο Media Lab. Είναι χωρητικότητας 15 ατόμων και η πρόσβαση στο κοινό είναι ελεύθερη, ακόμη κι αν δεν είναι κάποιος μέλος της Βιβλιοθήκης, δηλ. δεν διαθέτει κάρτα, αλλά για να κάνει χρήση των υπολογιστών ή των υπηρεσιών των επιμέρους τμημάτων του Media Lab(music studio, brain pulse room)  θα πρέπει να έχει κάρτα μέλους.

Κατά την παραμονή του κοινού στα αναγνωστήρια είναι απαραίτητο οι χρήστες να κάνουν ησυχία, ώστε να μην προκαλείται φασαρία και παρεμποδίζεται το έργο άλλων μελών. Στα αναγνωστήρια δεν επιτρέπεται η χρήση ποτών και τροφών καθώς και η μεταφορά τσαντών. Κατά την είσοδο των μελών στα διάφορα τμήματα της Βιβλιοθήκης υπάρχουν ειδικά ντουλάπια – χώροι αποθήκευσης των χειραποσκευών, τα οποία διαθέτουν κλειδαριές, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη ασφάλεια για τα πράγματα των χρηστών.