• Κυ. Ιούλ 21st, 2024

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Media Lab

IMG_0869

  • Media Lab: Πρόκειται για μία σύγχρονη βιβλιοθήκη μέσα στην ίδια τη Βιβλιοθήκη. Είναι ένας κόμβος δημιουργικότητας και συνεργασίας, ο οποίος συνδυάζοντας τις νέες τεχνολογίες και τη μοντέρνα αρχιτεκτονική, προσφέρει ποικίλες υπηρεσίες στους χρήστες του. Έχει σχεδιαστεί για να καλύψει κυρίως τις ανάγκες νέων ανθρώπων, μαθητών, φοιτητών, εφήβων, νέων επαγγελματιών, ανέργων, μεταναστών, με γνώμονα την προσφορά υπηρεσιών και απώτερο στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικότητας τους.

 

MEDIA LAB

Το Media Lab αποτελείται από 3 χώρους:

α) Χώρος πρόσβασης στο διαδίκτυο και διαδραστικής συνεργασίας, γνωστός και ως co-working loungDSC00039

 

β) Το στούντιο ηχογράφησης, γνωστό ως music studio

DSC00024

γ) Το δημιουργικό χώρο για συναντήσεις, γνωστό ως brain pulse room.

DSC00079

 

Στους χώρους αυτούς οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ή να επεξεργαστούν ένα βίντεο, να φτιάξουν μία ψηφιακή ιστορία, DSC00060να ηχογραφήσουν ένα ραδιοφωνικό σποτ, να φτιάξουν το δικό τους MEDIA LAB 3ντέμο ή να ηχογραφήσουν κάτι δικό τους, να σερφάρουν στο διαδίκτυο, να έχουν πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο, να συνδεθούν ηλεκτρονικά με άλλα ιδρύματα ή οργανισμούς του εξωτερικού για τελεδιάσκεψη, να πραγματοποιήσουν μία μικρή επαγγελματική συνάντηση, να διοργανώσουν ένα σεμινάριο, να πραγματοποιήσουν οποιοδήποτε πολιτιστικό γεγονός μικρού μεγέθους (π.χ. ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής)DSC00055 ή απλά να χαλαρώσουν σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, κάνοντας χρήση και των νέων βιβλίων που συνοδεύουν το χώρο. Ο χώρος δημιουργήθηκε από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Future Library και με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», μετά από επιλογή για τη δημιουργία 9 Media Lab πανελλαδικά.

 

  • Σταθμοί εργασίας για Άτομα με Αναπηρία: πρόκειται για 2 πλήρως εξοπλισμένους σταθμούς για Άτομα με Αναπηρία, οι οποίοι βρίσκονται εντός του χώρου του Media Lab και σε πλήρη αρμονία με τον υπόλοιπο χώρο.DSC00108 Ο ένας σταθμός απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα όρασης, διαθέτοντας ειδικό εκτυπωτή Braille, μεγεθυντή οθόνης, πληκτρολόγιο Braille και σχετικό λογισμικό φωνής. Ο δεύτερος σταθμός εργασίας απευθύνεται σε άτομα με κάθε είδους κινητική προβλήματα και απαρτίζεται από ένα πλήθος εξοπλισμού, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε χρήστη. Ο εξοπλισμός αποκτήθηκε μέσω της συμμετοχής της Βιβλιοθήκης μας στο Γ΄ κοινοτικό πλαίσιο στήριξης και συγκεκριμένα μέσω του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας»

Αφήστε μια απάντηση