• Σα. Απρ 27th, 2024

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Νέα συνεργασία της Βιβλιοθήκης με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση!

ByDHKEBI DRAMAS

Μαρ 12, 2015

SGT NON-PROFIT FINAL

  12-3-2015

Δελτίο Τύπου

Νέα συνεργασία της Βιβλιοθήκης με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

 Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας στο πλαίσιο της διεύρυνσης των συνεργασιών της με φορείς και ιδρύματα, με γνώμονα την προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών και

την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των χρηστών της καθώς και της κοινότητας στην οποία λειτουργεί, αναπτύσσει μία στρατηγική συνεργασία αμφίδρομης ψηφιακής επικοινωνίας με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Αφορά την ψηφιακή αναπαραγωγή των διαλέξεων που διοργανώνονται από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στους χώρους της και έχει ως στόχο την επαφή του κοινού απομακρυσμένων περιοχών με το πολιτιστικό γίγνεσθαι της πρωτεύουσας και φυσικά της Στέγης.

   Μέσω της ιστοσελίδας μας, http://vivl-dramas.dra.sch.gr, θα διατίθενται οι υπερσύνδεσμοι για τις ψηφιακές ζωντανές αναμεταδόσεις (live streaming) της Στέγης καθώς και για τα video των προηγούμενων εκπομπών του κύκλου διεπιστημονικών συζητήσεων «Λέξεις & Σκέψεις» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας θα καλεί το κοινό της για ζωντανή αναμετάδοση, μέσω live streaming, για κάποιους κύκλους συζητήσεων ? διαλέξεων ή ακόμη και για αναπαραγωγή κύκλων συζητήσεων παρελθόντων μηνών, με γνώμονα το ενδιαφέρον του θέματος.

Μέσω αυτής της συνεργασίας η Βιβλιοθήκη επιδιώκει να αποτελέσει μέρος ενός μεγάλου ψηφιακού κοινού, το οποίο αριθμεί ήδη τα 300.000 άτομα, τα οποία συμμετέχουν και αλληλεπιδρούν με τη Στέγη.

Ο επόμενος κύκλος συζητήσεων της Στέγης θα είναι προσπελάσιμος μέσω της ιστοσελίδας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας. Η Βιβλιοθήκη θα ενημερώνει το κοινό της και τους χρήστες της είτε μέσω facebook είτε μέσω της ιστοσελίδας της, όμως η προσπέλαση θα γίνεται αποκλειστικά από την ιστοσελίδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας.

Για να δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ πατήστε εδώ