ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ-ΚΙΚΠΕ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα σεμινάρια «Από την έρευνα στη διδασκαλία», τα οποία συνδιοργανώθηκαν από το ΚΙΚΠΕ (Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου), το Future Library και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 6 & 7 Φεβρουαρίου 2015 στο κεντρικό αναγνωστήριο, στον 2ο όροφο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τα εν λόγω σεμινάρια. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανήλθε στα 241 άτομα, ενώ οι συμμετοχές στις διαλέξεις   ανήλθαν στα 151 άτομα, τόσο από το χώρο της εκπαίδευσης όσο και από το ευρύτερο κοινό της πόλης.

ΚΙΚΠΕ 2015

Τα σεμινάρια ήταν δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες, κατόπιν προεγγραφής που μπορούσε να κάνει ο κάθε ενδιαφερόμενος διαδικτυακά. Ακόμη όμως και για συμμετοχές που δεν είχαν κάνει ηλεκτρονική εγγραφή, υπήρξε εγγραφή λίγο πριν την έναρξη των διαλέξεων. Η προσέλευση του κόσμου ήταν σημαντική, παρόλο που υπήρχαν παράλληλες εκδηλώσεις και σε άλλους φορείς της πόλης κατά το εν λόγω διήμερο και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, κατά την 1η τουλάχιστον ημέρα των σεμιναρίων. Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι τα σεμινάρια παρακολούθησε και κοινό από γειτονικούς νομούς, π.χ. Καβάλας και Σερρών και αυτό ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την επιτυχή έκβαση τους.

Η Δράμα αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό στο εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι, το οποίο περιελάμβανε υποδειγματικές διδασκαλίες ακαδημαϊκών, με γνώμονα τη μετάδοση γνώσεων και εμπειριών σε εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης καθώς και στο ευρύτερο κοινό της πόλης μας. Οι επιστήμονες που επισκέφθηκαν τη Δράμα κατά το αναφερόμενο διήμερο ήταν οι κ. Νάσος Βαγενάς, καθηγητής θεωρίας και κριτικής της λογοτεχνίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η κα. Γκρέης ? Χαρίκλεια Ιωαννίδου, καθηγήτρια αρχαίας ελληνικής φιλολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η κα. Χριστίνα Αγριαντώνη, καθηγήτρια στο τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο κ. Βασίλης Πεσματζόγλου, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν μία γκάμα ενδιαφερόντων και παρουσιάστηκαν με απλό και κατανοητό τρόπο όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και για τις υπόλοιπες κατηγορίες των συμμετεχόντων. Παράλληλα και με το πέρας των εισηγήσεων, ακολουθούσε εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα στους εισηγητές και στους συμμετέχοντες, διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τα ευρήματα της έρευνας καθώς και προβληματισμούς για τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις. Το διάλογο συντόνιζε ο ομότιμος καθηγητής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μιχάλης Κοπιδάκης.

Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες, ενώ τόσο τα βίντεο των εισηγήσεων όσο και οι φωτογραφίες θα είναι προσβάσιμα ηλεκτρονικά σύντομα. Για τα θέματα αυτά θα υπάρξει ενημέρωση από τη Βιβλιοθήκη.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες της τόσο στο ΚΙΚΠΕ όσο και στο Future Library για τη συνεργασία αυτή, η οποία λειτούργησε εποικοδομητικά για το κοινό της πόλης μας καθώς και για τη Βιβλιοθήκη μας. Παράλληλα, εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στους εισηγητές, οι οποίοι ταξίδεψαν από αρκετά μακριά για να «μεταλαμπαδεύσουν» τις γνώσεις τους στο κοινό της Δράμας, καθώς και στους συμμετέχοντες, οι οποίοι διέθεσαν τον πολύτιμο χρόνο τους για να παρακολουθήσουν τις εν λόγω διαλέξεις. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης, το οποίο τις ημέρες των σεμιναρίων διέθεσε σημαντικό χρόνο πέραν του ωραρίου εργασίας του για να φροντίσει για την άψογη λειτουργία του όλου εγχειρήματος.

Για να δείτε το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Next Post

Νέα συνεργασία της Βιβλιοθήκης με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση!

  12-3-2015 Δελτίο Τύπου Νέα συνεργασία της Βιβλιοθήκης με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας στο πλαίσιο της διεύρυνσης των συνεργασιών της με φορείς και ιδρύματα, με γνώμονα την προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών και

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ