• Δε. Αυγ 8th, 2022

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

«Ό,τι σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο!»

ΑΝΤΙΘΕΤΑ

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας καλεί τους μικρούς της φίλους να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στις δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας του 2014! Για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι πραγματοποιείται η εκστρατεία της Βιβλιοθήκης, που στόχο έχει την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας για τα μικρά παιδιά και τους εφήβους.

Ξεκινάμε τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 στους χώρους της Βιβλιοθήκης καθώς και σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης της Δράμας. Η καμπάνια θα λάβει χώρα τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 1-12 ετών.

Οι δράσεις της καμπάνιας θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, ενώ η συμμετοχή των παιδιών γίνεται κατόπιν προεγγραφής τους σε συγκεκριμένα προγράμματα, στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης. Τονίζεται ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους και μέχρι να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός παιδιών, ο οποίος καθορίζεται ανάλογα με τη μορφή της δράσης.

Το «σωστό» και το «λάθος», το «δυνατό» και το «αδύνατο», το «πριν» και το «μετά», η «αρχή» και το «τέλος», είναι έννοιες αντίθετες, οι οποίες μας βοηθούν να αντιληφθούμε και να ερμηνεύσουμε τον κόσμο μας και τη ζωή γενικότερα. Η «μέρα του κρύου και του ζεστού», «μια μέρα με φως και σκοτάδι», «η μέρα του άγριου και του ήμερου» καθώς και πολλές άλλες θα ενθαρρύνουν αποτελεσματικά την επαφή των παιδιών με τη βιβλιοθήκη και θα κινήσουν το ενδιαφέρον τους τόσο για τα βιβλία όσο και για την ανάγνωση.

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας FutureLibrary και με την αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ενώ η υλοποίηση τους θα γίνει από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας και με την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών, οι οποίοι αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής μας εκστρατείας!

Καλούμε τους μικρούς μας φίλους να βιαστούν να δηλώσουν συμμετοχή, διότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τι περιμένετε λοιπόν; Και αυτό το καλοκαίρι πηγαίνουμε Βιβλιοθήκη! Οι εκπλήξεις αρχίζουν! Θα διασκεδάσουμε, θα παίξουμε, θα μάθουμε, θα γνωριστούμε και θα συμμετέχουμε στις κόσμο των αντιθέσεων μέσα από πειράματα, παιχνίδια, αναγνώσεις βιβλίων, μουσική, χάρτες, κουτιά γνώσεων, κρυμμένους θησαυρούς και πολλές άλλες εκδηλώσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας.

Επίσης θα σας περιμένουν καινούρια παιδικά βιβλία έτοιμα για εξερεύνηση και για πρώτη φορά φέτος θα έχουμε το δικό μας βαλιτσάκι για τα πειράματα μας και ένα βαλιτσάκι γεμάτο μουσικά όργανα!!!

Γνώρισε τον κόσμο των αντιθέσεων μέσα από τα ταξίδια της δικής σου Βιβλιοθήκης, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας.

Η δήλωση συμμετοχής για τις δράσεις της εκστρατείας θα γίνεται στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης, στο γκισέ εξυπηρέτησης και μέχρι τη συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού ατόμων για κάθε δράση και κατά το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. Για τη δήλωση δεν απαιτείται κανένα επιπλέον δικαιολογητικό, παρά μόνο η καλή διάθεση των παιδιών και η έγκαιρη προσέλευση! Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Βιβλιοθήκη.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε Εδώ

Για το Πρόγραμμα του Ιουνίου πατήστε Εδώ

Για το Πρόγραμμα του Ιουλίου πατήστε Εδώ