• Σα. Απρ 13th, 2024

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

«Ο Χάρης ανακαλύπτει… τις χάρες του!» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ByDHKEBI DRAMAS

Νοέ 27, 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συγγραφέας Αμανατίδου Ελένη, Εκπαιδευτικός, παρουσιάζει το βιβλίο της «Ο Χάρης ανακαλύπτει… τις χάρες του!».

Ένα παραμύθι με πλούσια εικονογράφηση, χιούμορ και ζωντανές περιγραφές, εξυμνεί την υπομονή, την επιμονή και την αγάπη για όλα τα παιδιά που έχουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, στην επικοινωνία τους και στην ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο.

Mια παρουσίαση που προσφέρει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (επί της οδού Θεοτοκοπούλου)την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:00.

Ένα υπέροχο παραμύθι της Ελένης Αμανατίδου από τις Εκδόσεις Cambia!

Ομιλητές:

Δέσποινα Σουρουτζίδου, Σχολική Σύμβουλος Νηπιαγωγών Δράμας και Β’ Ξάνθηςκαι η Ευαγγελία Μητρογιάννη, PhD, Εκπαιδευτικός Μουσικής Π.Ε.79.01, Ελένη Αμανατίδου, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας

Αφήγηση, τραγούδι: Ελένη Αμανατίδου

Μια διαδραστική παρουσίαση βιβλίου όπου τα παιδιά θα έχουν τη χαρά να συμμετέχουν σε διασκεδαστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προκύπτουν από το περιεχόμενο του βιβλίου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Ελένη Αμανατίδου κατάγεται από τα Κύργια Δράμας. Το 2000 εισήχθη στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων με υποτροφία και εργάζεται στον τομέα της εκπαίδευσης από το 2005.

Το 2015 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις Επιστήμες Αγωγής-Ειδική Εκπαίδευση και το 2023 την επιμόρφωση στην Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων του Πάντειου Πανεπιστημίου. Από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολήθηκε ιδιαίτερα με μαθήματα που αφορούσαν την αποκλίνουσα παιδική συμπεριφορά, η οποία στάθηκε ως αφορμή της μετέπειτα πορείας της ως εκπαιδευτικός.

Η αγάπη και το έντονο εσωτερικό κίνητρο για την προσφορά κινητοποίησε πολλές φορές διάφορες δράσεις της κυρίως περιβαλλοντικού περιεχομένου αλλά και συνάμα εθελοντικής προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων κυρίως περιβαλλοντικών, παιχνιδιών, μουσικοκινητικής, λογισμικών και άλλων. Συμμετείχε σε οργανώσεις με εθελοντική εργασία όπως η WWF, gallery  έργων τέχνης του κ. Ναλμπάντη και σε δημοτικές δράσεις. Παράλληλα είναι ενεργό μέλος και ασχολείται με αθλητικά σωματεία, φιλανθρωπικούς συλλόγους, τα Special Olympics και τον Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ.

«όταν προσφέρεις μέσα από την ψυχή σου, τις γνώσεις και τη διάθεση αυτά που προσφέρεις είναι πολύ λιγότερα από αυτά που λαμβάνεις για όλη σου τη ζωή.»

Από τις Εκδόσεις Cambia(www.cambiabooks.gr) κυκλοφορούν τα βιβλία της: