• Πα. Μάι 3rd, 2024

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ολοκλήρωση των Χριστουγεννιάτικων Δράσεων της Βιβλιοθήκης.

ByDHKEBI DRAMAS

Δεκ 31, 2016

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας ολοκλήρωσε με επιτυχία τις χριστουγεννιάτικες δράσεις της, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης από τις 5-12-2016 μέχρι τις 22-12-2016. Οι δράσεις υλοποιήθηκαν από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης με πολύ μεράκι, φαντασία., δημιουργικότητα και άψογο επαγγελματισμό. Τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, συνολικά 8 σε αριθμό, παρακολούθησαν 158 παιδιά, ενώ υλοποιήθηκαν από τους 4 υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης. %cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-2 Η θεματολογία των εργαστηρίων ήταν πλούσια και περιελάμβανε στολισμό της Βιβλιοθήκης, δημιουργία χριστουγεννιάτικων καρτών, χειροτεχνία με τα δικά μας χριστουγεννιάτικα στολίδια, ηχογράφηση χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, αφήγηση παραμυθιών, γνωριμία με διάσημα παραμύθια, καλικαντζαράκια και Άγιος Βασίλης, οικολογία και Χριστούγεννα, Πολικό Εξπρές και άλλα πολλά που ενθουσίασαν τα παιδιά και τους έμαθαν πράγματα για τα Χριστούγεννα, διασκεδάζοντας τους ταυτόχρονα! Παράλληλα τα παιδιά συμμετείχαν στο εργαστήριο των ευχών που διοργανώθηκε για τη δημιουργία καρτών που ήδη στολίζουν το νέο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Και οι κάρτες των παιδιών της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας έχουν βρει τη θέση τους στη νέα Εθνική Βιβλιοθήκη στο Δέλτα του Φαλήρου.%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-1

Ευχαριστούμε τους λίγους εθελοντές που μας βοήθησαν στις δράσεις μας καθώς και τις μαμάδες που αρκετές φορές στάθηκαν πολύτιμοι συνεργάτες.

Ευελπιστούμε και τον επόμενο χρόνο να μπορέσουμε να υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα με εξίσου πλούσιες και απολαυστικές δράσεις για τα παιδιά.

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-3 Η Βιβλιοθήκη θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες της στους γονείς που ήταν συνεπείς με το χρονοδιάγραμμα των δράσεων που δήλωσαν για συμμετοχή των παιδιών τους και θα ήθελε για μία ακόμη φορά να παρακαλέσει όλους τους γονείς να ενημερώνουν τη Βιβλιοθήκη για τυχόν μη δυνατότητα προσέλευσης των παιδιών στις δράσεις που δήλωσαν. Δυστυχώς και φέτος παρατηρήθηκε το φαινόμενο να δηλώνονται παιδιά και να μην εμφανίζονται χωρίς καμία ενημέρωση της Βιβλιοθήκης. %cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-4Αυτό πέραν του ότι δημιουργεί δυσλειτουργίες στη Βιβλιοθήκη, είναι άδικο για τους μικρούς μας φίλους που δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή, αλλά ενώ δεν υπήρξε προσέλευση αρκετών παιδιών, η Βιβλιοθήκη δεν ενημερώθηκε καθόλου, οπότε δεν μπόρεσε να καλύψει τα κενά με παιδιά που ήθελαν πολύ να συμμετέχουν στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια.

Για μια ακόμη φορά η Βιβλιοθήκη προσέφερε εντελώς δωρεάν εργαστήρια για τα παιδιά, δίνοντας χρώμα και στα φετινά Χριστούγεννα! Και μην ξεχνάτε%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-5

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ