«Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη?.» Καλοκαιρινή εκστρατεία Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας για το 2015

Δελτίο Τύπου

LOGO KALOKAIRINHS DHKEBI DRAMAS 2015

Καλοκαιρινή εκστρατεία Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας για το 2015

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας καλεί τους μικρούς της φίλους να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στις δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας του 2015! Για τέταρτο συνεχόμενο καλοκαίρι πραγματοποιείται η εκστρατεία της Βιβλιοθήκης, που στόχο έχει την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας για τα μικρά παιδιά και τους εφήβους.

Ξεκινάμε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 στους χώρους της Βιβλιοθήκης καθώς και στο Δημοτικό Κήπο της Δράμας. Η καμπάνια θα λάβει χώρα τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.

DSC00842 Οι δράσεις της καμπάνιας θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, ενώ η συμμετοχή των παιδιών γίνεται κατόπιν προεγγραφής τους σε συγκεκριμένα προγράμματα, στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης. Τονίζεται ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους και μέχρι να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός.

Το φετινό καλοκαίρι το θέμα μας είναι όλοι οι κόσμοι που τα βιβλία μιας βιβλιοθήκης δημιουργούν, μετατρέποντας τον χώρο σε καράβι, διαστημόπλοιο, κουφάλα δέντρου, σε μηχανή του χρόνου, σε ατελιέ, σε μουσείο, σε καταφύγιο? καθώς και ότι άλλο επιθυμούν τα παιδιά,  ενθαρρύνοντας αποτελεσματικά την επαφή τους με τη βιβλιοθήκη και κινώντας το ενδιαφέρον τους, τόσο για τα βιβλία όσο και για την ανάγνωση.

Επισημαίνεται ότι φέτος και για πρώτη φορά αναλαμβάνει τη διεξαγωγή της καλοκαιρινής εκστρατείας  η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με τις Δημόσιες και τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας, με την υποστήριξη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library και με την αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Όσον αφορά τη Δράμα η υλοποίηση των δράσεων θα γίνει από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας και με την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών, οι οποίοι αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής μας εκστρατείας!DSC00908

Καλούμε τους μικρούς μας φίλους να βιαστούν να δηλώσουν συμμετοχή, διότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τι περιμένετε λοιπόν; Και αυτό το καλοκαίρι πηγαίνουμε Βιβλιοθήκη! Οι εκπλήξεις αρχίζουν! Θα διασκεδάσουμε, θα παίξουμε, θα μάθουμε, θα γνωριστούμε και θα μετατρέψουμε τη βιβλιοθήκη σε ατελιέ, μηχανή του χρόνου, σε καταφύγιο και ότι άλλο θέλετε!

Η δήλωση συμμετοχής για τις δράσεις της εκστρατείας θα γίνεται στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης, στο γκισέ εξυπηρέτησης και μέχρι τη συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού ατόμων για κάθε δράση και κατά το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. Για τη δήλωση δεν απαιτείται κανένα επιπλέον δικαιολογητικό, παρά μόνο η καλή διάθεση των παιδιών και η έγκαιρη προσέλευση! Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Βιβλιοθήκη.

Το πρόγραμμα των δράσεων είναι αναρτημένο

στο facebook της Βιβλιοθήκης: https://www.facebook.com/Bibliothikidramas

καθώς και στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης: http://vivl-dramas.dra.sch.gr/

Πρόγραμμα ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 

Πρόγραμμα ΙΟΥΛΙΟΣ 2015

Πρόγραμμα ΙΟΥΛΙΟΣ -ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Next Post

Θερινό ωράριο λειτουργίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας

Έναρξη Θερινού ωραρίου λειτουργίας της Βιβλιοθήκης από 2 Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου 2015 Από τις 2 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας θα λειτουργεί σύμφωνα με το θερινό της ωράριο: