• Τε. Απρ 24th, 2024

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2015 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας

ByDHKEBI DRAMAS

Απρ 21, 2015

DSC03334

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2015 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος γιορτάσαμε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Μόνο που επειδή μας αρέσει η ημέρα και ποτέ μία ημέρα δεν είναι αρκετή για τους μικρούς μας φίλους και μαθητές, αποφασίσαμε να παρατείνουμε λίγο τις δράσεις μας που αφορούσαν την εν λόγω ημέρα!

DSC03320Για το λόγο αυτό ξεκινήσαμε στις 19 Μαρτίου και ολοκληρώσαμε τον εορτασμό στις 2 Απριλίου! Δύο εβδομάδες λοιπόν δράσεων για παιδιά, δύο εβδομάδες αφιερωμένες στο βιβλίο!

Τη φετινή χρονιά τις δράσεις μας παρακολούθησαν 191 παιδιά, τα οποία συνόδευσαν στη Βιβλιοθήκη 12 εκπαιδευτικοί, ενώ με την υλοποίηση των δράσεων απασχολήθηκαν 4 υπάλληλοι της Βιβλιοθήκης μας. Και επειδή ποτέ δεν έλειψε η ποικιλία και η πληθώρα δράσεων στη Βιβλιοθήκη, οι μικροί μας φίλοι μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 5 εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάστηκαν από τους βιβλιοθηκονόμους μας για τα παιδιά της πόλης μας.

DSC03343

Οι πιο μικροί μας φίλοι (νηπιαγωγείο και α΄ δημοτικού) μπόρεσαν να εικονογραφήσουν το εξώφυλλο του αγαπημένου τους βιβλίου και να μάθουν κάποια βασικά πράγματα για το βιβλίο. Οι μαθητές της β΄ και γ΄ τάξης δημοτικού μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα στις δράσεις «Παιχνίδι με τα βιβλία» ή «Συναρμολόγησε την ιστορία», οι οποίες αποδείχτηκαν εξίσου διασκεδαστικές και εποικοδομητικές! Για τα μεγαλύτερα παιδιά της δ΄, ε΄ και στ΄τάξης του δημοτικού υλοποιήθηκαν άλλες δράσεις: «Είναι βιβλίο, όχι υπολογιστής» και «Γράμμα σε ένα παιδί για τη φιλαναγνωσία».

Το σίγουρο πάντως είναι ότι όλοι περάσαμε καλά και αξιοποιήσαμε τις εκπαιδευτικές δράσεις όχι μόνο για την ψυχαγωγία μας, αλλά και για τη γνωριμία μας με το βιβλίο, τη βιβλιοθήκη, την αγάπη για την ανάγνωση και άλλες μαγικές και περίεργες έννοιες.

Άλλη μια παγκόσμια ημέρα πέρασε, άλλες τόσες δράσεις κύλησαν και να είμαστε καλά για να υποδεχτούμε και του χρόνου την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!