• Δε. Αυγ 8th, 2022

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Μία νέα Βιβλιοθήκη μέσα στη Βιβλιοθήκη!

Δράμα 28 – 5- 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία νέα Βιβλιοθήκη μέσα στη Βιβλιοθήκη!

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας σας παρουσιάζει τη νέα διαδικτυακή βιβλιοθήκη για τις εφημερίδες και τα περιοδικά

Press Display

Πρόσβαση σε 2.200 εφημερίδες, ενημέρωση για τις εξελίξεις σε 101 χώρες, άρθρα σε 54 γλώσσες! Σας φαίνεται εξωπραγματικό; Κι όμως η υπηρεσία αυτή προσφέρεται εντελώς δωρεάν στους χρήστες της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

Η εν λόγω εφαρμογή, η οποία προσφέρεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Press Display, ουσιαστικά προωθεί την ηλεκτρονική ανάγνωση. Βέβαια πρέπει να αναφερθεί ότι η καινοτομία και η νεωτερικότητα της εφαρμογής έγκειται στο ότι δεν πρόκειται για μία απλή ανάγνωση ηλεκτρονικών εφημερίδων και περιοδικών. Οι χρήστες της εφαρμογής Press Display μπορούν να διαβάσουν την εφημερίδα ή το περιοδικό όπως ακριβώς έχει εκδοθεί. Μπορούν επίσης να κάνουν ψηφιακή επεξεργασία ή να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε πολυμεσική εφαρμογή, να στείλουν τα άρθρα που τους ενδιαφέρουν μέσω e – mail, να μοιραστούν άρθρα μέσω κοινωνικών δικτύων, να μεταφράσουν τις πληροφορίες που θέλουν σε 12 τουλάχιστον γλώσσες, να κάνουν αναζήτηση με λέξεις – κλειδιά και άλλα πολλά.
Για να χρησιμοποίησει κάποιος την εν λόγω υπηρεσία αρκεί να βρίσκεται στους χώρους της Βιβλιοθήκης και να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυο της Βιβλιοθήκης. Η σύνδεση μπορεί να γίνει είτε από τους Η/Υ της Βιβλιοθήκης είτε από ιδιωτική συσκευή που εξασφαλίζει πρόσβαση στο internet (κινητό τηλέφωνο, φορητό υπολογιστή, tablet κλπ), μέσω του ασύρματου δικτύου της Βιβλιοθήκης. Τονίζεται ότι για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας έχουν εξασφαλιστεί 3 άδειες για ταυτόχρονη πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή.
Επειδή η πληροφορία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αγαθό στη λεγόμενη κοινωνία της πληροφορίας που διανύουμε, ας εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας παρέχει. Ειδικά όταν όλες αυτές οι δυνατότητες εξασφαλίζονται δωρεάν για εμάς!
Η εφαρμογή αυτή προσφέρεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library, με γνώμονα τη στήριξη των Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών, ώστε να αποτελέσουν κέντρα δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης για τους πολίτες των περιοχών που εξυπηρετούν. Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι η χρηματοδότηση της εν λόγω διαδικτυακής εφαρμογής παρέχεται σε 10 επιλεγμένες Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της ελληνικής επικράτειας με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.
Σας περιμένουμε να εγκαινιάσετε τη νέα αυτή υπηρεσία στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας.
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων” (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.
Το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” (www.SNF.org) είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, με έμφαση στην Ελλάδα και την υποστήριξη δράσεων ελληνικού ενδιαφέροντος. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και, συγχρόνως, διαθέτουν τη δυναμική να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές τομές στον χώρο τους. Το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.