• Πα. Μαρ 29th, 2024

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Το εκπαιδευτικό ταξίδι ” Από την έρευνα στη διδασκαλία” – Δελτίο Τύπου.

ByDHKEBI DRAMAS

Φεβ 4, 2015

Δελτίο Τύπου

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2015

 Το εκπαιδευτικό ταξίδι  «Από την έρευνα στη διδασκαλία»

ολοκληρώνεται με τελευταίο σταθμό

τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ

Δώδεκα καθηγητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων απ? όλη τη χώρα, (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πατρών, Κρήτης, Πελοποννήσου, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και Επιστημονικών Ιδρυμάτων (Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, Συμβούλιο των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) κ.α.) επισκέφτηκαν μέσα σε τρείς μήνες Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες στη Ναύπακτο, Κόρινθο και στα Χανιά. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) σε συνεργασία με το Future Library στο πλαίσιο της οποίας διακεκριμένοι καθηγητές μέσα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια «Από την έρευνα στη διδασκαλία» παρουσίασαν πορίσματα ερευνών τους, μετέδωσαν γνώσεις και εμπειρίες σε εκπαιδευτικούς  Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και στο ευρύτερο κοινό. Με τελευταίο σταθμό των σεμιναρίων στη Δράμα, τέσσερις διακεκριμένοι επιστήμονες οι: Nάσος Βαγενάς, Γκρέης- Χαρίκλεια Ιωαννίδου, Χριστίνα Αγριαντώνη και Βασίλης Πεσμαζόγλου θα επισκεφτούν στις 6 και  7 Φεβρουαρίου  τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας και θα βάλουν την «τελευταία πινελιά» στο εκπαιδευτικό ταξίδι.

Έτσι, στις 6 Φεβρουαρίου ο Νάσος Βαγενάς, καθηγητής θεωρίας και κριτικής της λογοτεχνίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα παρουσιάσει τη διττή ταυτότητα του Κάλβου και του ποιητικού του έργου, που «ταλαντεύεται» σε δύο πατρίδες, ελληνική- ιταλική, δίνοντας έμφαση στις «Ωδές» του. Την ίδια μέρα, η Γκρέης- Χαρίκλεια Ιωαννίδου, καθηγήτρια αρχαίας ελληνικής Φιλολογίας στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης αναλύοντας την «Ελένη» του Ευριπίδη θα εξετάσει τη σχέση των Ελλήνων με τους βαρβάρους, δηλαδή με το «ξένο».

Την επομένη, 7 Φεβρουαρίου, η Χριστίνα Αγριαντώνη, καθηγήτρια στο τμήμα Ιστορίας,  Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα παρουσιάσει τις διακυμάνσεις της Οικονομίας στο ελληνικό κράτος από το 1830- 1940. Η τελευταία διάλεξη στο εκπαιδευτικό ταξίδι θα διεξαχθεί την ίδια μέρα από το Βασίλη Πεσμαζόγλου, επίκουρο καθηγητή στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο οποίος θα αναπτύξει το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης, τις επιδράσεις του σ? όλο τον πλανήτη αλλά και το παράγωγο – φαινόμενο αυτής, τον «εγκιβωτισμό».

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας (Αγ. Βαρβάρας 5, T.K. 66100) θα διεξαχθούν την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου (5 μ.μ. – 9 μ.μ.) και το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου (10 π.μ. – 14:00 μ.μ.). Η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν και θα γίνει μετά από προεγγραφή των ενδιαφερομένων μέσω διαδικτυακής φόρμας, η οποία είναι ανηρτημένη στο Facebook: https://www.facebook.com/Bibliothikidramas καθώς και στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης: http://vivl-dramas.dra.sch.gr/ .

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των σεμιναρίων στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας μπορείτε να βρείτε στο συνημμένο αρχείο που σας αποστέλλουμε.

Με 73 συμμετοχές στο σεμινάριο της Ναυπάκτου, 98 στης  Κορίνθου και 187 στων Χανίων, το εκπαιδευτικό ταξίδι ολοκληρώνεται στη Δράμα. Διακεκριμένοι καθηγητές με αναφορές στην πολιτική, οικονομία, ποίηση, ιστορία μεταλαμπάδευσαν στις εστίες επιμόρφωσης 4 πόλεων, στις βιβλιοθήκες γνώσεις, εμπειρίες και προβληματισμούς μεταφέροντας το κοινό μέσα από την «θεωρία» στην «πράξη».

Επικοινωνία για θέματα Τύπου, OPUS Integrated Communication:

Ναταλία Κατηφόρη natalia@opusltd.com | 2130317478 | 6972345289 &

Χριστίνα Αλεξίου christina@opusltd.com |2130317478 | 6941520560

 Περισσότερες πληροφορίες για το Future Library:

Future Library | Facebook

Περισσότερες πληροφορίες για το ΚΙΚΠΕ:

Site

Περισσότερες πληροφορίες για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας :

Site|Facebook|Twitter|Google+|Flickr|Youtube