• Πα. Απρ 19th, 2024

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Έκθεση με θέμα «Η δωρεά στο σύγχρονο πολιτιστικό γίγνεσθαι: αφιέρωμα στη δωρεά του Αριστοτέλη Δασκάλου στη Βιβλιοθήκη Δράμας».

ByDHKEBI DRAMAS

Οκτ 16, 2014

 ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΡΑΜΑΣ LOGO

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΡΑΜΑΣ

 ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΑΦΙΣΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας διοργανώνει έκθεση με θέμα «Η δωρεά στο σύγχρονο πολιτιστικό γίγνεσθαι: αφιέρωμα στη δωρεά του Αριστοτέλη Δασκάλου στη Βιβλιοθήκη Δράμας».  Η έκθεση θα λάβει χώρα

στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, επί της οδού Θεοτοκοπούλου, και για το χρονικό διάστημα από 20 ? 26 Οκτωβρίου 2014. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης θα είναι: Δευτέρα & Πέμπτη 11:00 ? 20:30, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 09:00 ? 14:00 & 18:00 ? 20:30, Σάββατο ? Κυριακή  18:00 ? 20:30.

    Η έκθεση θα περιλαμβάνει πληθώρα υλικού, το οποίο παραδόθηκε στη Βιβλιοθήκη Δράμας από τον κ. Δασκάλου ως δωρεά. Το υλικό είναι έντυπο και οπτικοακουστικό. Όσον αφορά το έντυπο υλικό η δωρεά απαρτίζεται από ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ιστορικά βιβλία, λευκώματα, λεξικά, βιβλία μαγειρικής, τουριστικά βιβλία, ντοσιέ περιοδικών και περιοδικά, βιβλία τέχνης, βιβλία κινηματογράφου, εκπαιδευτικά βιβλία, βιβλία γενικού περιεχομένου κλπ. Το οπτικοακουστικό υλικό που διέθεσε περιλαμβάνει cd ?rom, dvd, κασέτες VHS, δίσκους βινιλύου. Το υλικό αυτό αφορά τις εξής θεματικές κατηγορίες: μουσική, ντοκιμαντέρ (BBC & NATIONAL GEOGRAFIC), ελληνικές και ξένες ταινίες, θέατρο, υγεία κλπ. Το σύνολο του υλικού της δωρεάς του κ. Δασκάλου ανέρχεται σε περίπου 7.022 τεκμήρια, τα οποία παραχωρήθηκαν αφιλοκερδώς στη Βιβλιοθήκη μας, χωρίς καμία ιδιαίτερη απαίτηση από το δωρητή. Η ροή της δωρεάς είναι συνεχής και ο κ. Δασκάλου εμπλουτίζει κάθε χρόνο τη συλλογή της Βιβλιοθήκης με νέο υλικό.

      Ο σκοπός της έκθεσης αυτής είναι αφενός να παρουσιάσει το νεοαποκτηθέν υλικό αυτό, ώστε ο χρήστης και επισκέπτης της Βιβλιοθήκης να γνωρίζει τι μπορεί να βρει στις συλλογές της και αφετέρου ως μία ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης προς τον κ. Δασκάλου, ως μέγα δωρητή της Βιβλιοθήκης μας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Δασκάλου στη Βιβλιοθήκη, ενώ στο χώρο της έκθεσης θα υπάρχει βιογραφικό του καθώς και λεύκωμα με τις εργασίες που παρουσίασε ως εκπαιδευτικός.