Δελτίο Τύπου : Έναρξη Καλοκαιρινής Καμπάνιας 2013

Future Library – Summer Reading And Creativity Campaign from Future Library on Vimeo.

Σας ενημερώνουμε ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά θα υλοποιηθεί καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 υπό τον τίτλο “Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος”.

Η καμπάνια θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2 – 16 ετών. Οι δράσεις της καμπάνιας θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και σε διάφορους χώρους, πέραν της Βιβλιοθήκης, ενώ η συμμετοχή των παιδιών γίνεται κατόπιν προεγγραφής τους σε συγκεκριμένες δράσεις, στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης. Φέτος οι δράσεις θα περιλαμβάνουν θεατρικά εργαστήρια, αναγνώσεις, επιτραπέζια παιχνίδια, πειράματα, εικαστικά εργαστήρια, φωτο – κόμικ κλπ.
Επισημαίνεται ότι οι δράσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library και με την αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, ενώ η υλοποίηση τους θα γίνει από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας και με την πολύτιμη συμβολή των εθελοντών.
Καλούμε τους μικρούς μας φίλους να βιαστούν να δηλώσουν συμμετοχή, διότι ο αριθμός των θέσεων για τις υπάρχουσες δράσεις είναι περιορισμένος και αναγκαστικά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τι περιμένετε λοιπόν; Αυτό το καλοκαίρι πηγαίνουμε Βιβλιοθήκη! Οι εκπλήξεις αρχίζουν! Θα διασκεδάσουμε, θα παίξουμε, θα μάθουμε, θα γνωριστούμε και θα συμμετέχουμε στον “πολύχρωμο κόσμο” της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δράμας. Σας περιμένουμε!

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων” (www.futurelibrary.gr) ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” (www.SNF.org) είναι διεθνής κοινωφελής οργανισμός, που πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Οι δραστηριότητες του Ιδρύματος έχουν οικουμενικό χαρακτήρα, με έμφαση στην Ελλάδα και την υποστήριξη δράσεων ελληνικού ενδιαφέροντος. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και, συγχρόνως, διαθέτουν τη δυναμική να επιφέρουν αισθητές και διαχρονικές τομές στον χώρο τους. Το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Αφήστε μια απάντηση