Δελτίο Τύπου για την ολοκλήρωση των εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας διοργάνωσε το μήνα Ιούνιο του έτους 2014 εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες, τα οποία αφορούσαν τις εξής θεματικές ενότητες:

? Δεν πετάμε τίποτα! Χρήσιμες κατασκευές με άχρηστα υλικά, με την Νατάσα Σαμψών
? Κιβωτός μνήμης του τόπου μας: τραγούδι ? μουσική ? χορός, με τη Χαρούλα Γρηγορίου
? Ετοιμάστε μόνοι σας τα κοσμήματα σας για το καλοκαίρι, με το Μιχάλη Σαρακινιώτη
? Σώσε μια ζωή παρέχοντας Α΄ Βοήθειες: σεμινάριο Α΄ Βοηθειών και αγωγής υγείας, με το Βασίλη Ραβίκαλη.

Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης (Media Lab & Αίθουσα Εκδηλώσεων) τόσο κατά τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης όσο και εκτός ωραρίου λειτουργίας. Συνολικά υλοποιήθηκαν 13 εργαστήρια, τα οποία παρακολούθησαν 99 άτομα. Όλα τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν από εθελοντές της Βιβλιοθήκης και ήταν ΔΩΡΕΑΝ για τους συμμετέχοντες. Ακόμη και σε εργαστήρια που αρχικά είχε αποφασιστεί να καταβάλουν ένα μικρό κόστος για τα υλικά οι συμμετέχοντες, αυτό το κόστος δεν καταβλήθηκε και καλύφθηκε από τους εμψυχωτές των δράσεων.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική και μάλιστα για κάποια εργαστήρια υπήρξε ενδιαφέρον για τη συνέχιση τους και σε νέα περίοδο, ώστε να προχωρήσουν σε πιο δύσκολες κατασκευές και χειροτεχνίες.

Θεωρούμε ότι η Βιβλιοθήκη συνέβαλε σημαντικά στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου αρκετών συμμετεχόντων και μάλιστα σε μία δύσκολη περίοδο και φυσικά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Παράλληλα, και η Βιβλιοθήκη δεν επιβαρύνθηκε οικονομικά για τη διοργάνωση των εν λόγω εργαστηρίων, διότι είτε χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώθηκαν από τον εμψυχωτή ή τη Βιβλιοθήκη είτε χρησιμοποιήθηκαν υλικά που διένειμε δωρεάν ο εμψυχωτής του εργαστηρίου.
Η Βιβλιοθήκη θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τους εθελοντές και εμψυχωτές των εργαστηρίων: Νατάσα Σαμψών, Χαρούλα Γρηγορίου, Μιχάλη Σαρακινιώτη, Βασίλη Ραβίκαλη, διότι διέθεσαν πολύτιμο χρόνο για την υλοποίηση τους και μάλιστα πραγματοποίησαν εργαστήρια άψογα οργανωμένα, τα οποία ενθουσίασαν τους συμμετέχοντες. Σχεδόν σε όλα τα εργαστήρια οι εμψυχωτές χρησιμοποίησαν εργαλεία και εξοπλισμό δικό τους, εφόσον κάποιον εξειδικευμένο εξοπλισμό δεν διέθετε η Βιβλιοθήκη. Παράλληλα, η Βιβλιοθήκη θα ήθελε να ευχαριστήσει και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης, τον κ. Δημήτρη Λουλόπουλο, για το χρόνο που διέθεσε εκτός ωραρίου υπηρεσίας για να συμβάλλει στην επιτυχή διοργάνωση τους, διατηρώντας ανοικτή τη Βιβλιοθήκη.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας δεσμεύεται ότι θα επαναλάβει το εν λόγω εγχείρημα είτε διοργανώνοντας νέα εργαστήρια είτε επεκτείνοντας τα πραγματοποιηθέντα εργαστήρια. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν είτε από τα έντυπα είτε από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καθώς και από την ιστοσελίδα και το facebook της Βιβλιοθήκης.

Για το δελτίο τύπου  πατήστε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Next Post

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

   Σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση της βιβλιοθήκης στο πλαίσιο   της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, που είχε προγραμματιστεί την          Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 και ώρα 20:30 στην Έκθεση Βιβλίου      στο Δημοτικό Κήπο της Δράμας, ακυρώνεται λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί […]