• Πα. Ιούν 14th, 2024

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Πρόσκληση Εθελοντών                                         Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2023

ByDHKEBI DRAMAS

Μάι 24, 2023

Με κεντρικό σύνθημα « 100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ..  », η  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας επανέρχεται με ιδέες και θεματικές που θα μας φέρουν κοντά σε αγαπημένα μας μέρη, πρόσωπα, βιβλία αλλά και στα προσωπικά μας σημεία αναφοράς. Κεντρικός στόχος της φετινής ΚΕ είναι να μετατραπούν οι τοπικές βιβλιοθήκες σε κυψέλες δημιουργικότητας αξιοποιώντας αναγνώστες κάθε ηλικίας και το φυσικό περιβάλλον γύρω από αυτές.  
Βασικά βιβλία αφόρμησης για τα εργαστήρια που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι τα βιβλία της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή.  Οι δράσεις συνδέονται με ένα κεφάλαιο/απόσπασμα το οποίο λειτουργεί ως γέφυρα με νεότερη/σύγχρονη βιβλιογραφία, ενώ οι δραστηριότητες αφορούν σε παιχνίδια που θα υλοποιηθούν στη βιβλιοθήκη ή τον περιβάλλοντα χώρο της.

Η καλοκαιρινή εκστρατεία του 2023  θα μας ξεναγήσει όλους, υπαλλήλους και εθελοντές, παιδιά και συνοδούς,  σε νέες περιπέτειες.
Σας θέλουμε όλους συνοδοιπόρους στο φετινό ταξίδι της εξερεύνησης!

Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις, απλά φέρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση, το μεράκι της προσφοράς και την αγάπη σας για τα παιδιά. Τα υπόλοιπα αφήστε τα στη Βιβλιοθήκη και στα εργαστήρια που θα ετοιμάσει για τις ανάγκες της εκστρατείας.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα είναι ανοικτή μέχρι τις 10 Ιουνίου 2023.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι και φέτος θα δοθούν βεβαιώσεις στους εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας.

Το χρονικό διάστημα που θα λάβουν χώρα οι δράσεις είναι την καλοκαιρινή περίοδο τέλος Ιουνίου και όλο τον Ιούλιο 2023 και οι ημέρες και ώρες απασχόλησης των εθελοντών θα καθοριστούν από τους ίδιους τους εθελοντές, σύμφωνα με τις προγραμματισμένες δράσεις που θα ορίσει η Βιβλιοθήκη.

Η ανταπόκριση σας και η συμβολή σας ως εθελοντή, θα συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία και της φετινής καλοκαιρινής καμπάνιας της Βιβλιοθήκης!

Σας περιμένουμε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας!!!

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.