• Πε. Μαρ 28th, 2024

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Παρουσίαση του βιβλίου “Γιατί χοροπηδώ” (video + φωτογραφίες)

ByDHKEBI DRAMAS

Νοέ 26, 2015

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Γιατί χοροπηδώ», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αλκυόνη και οι εκδόσεις Μεταίχμιο, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης στις 25/11/2015. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποσπάσματα διάβασαν οι κυρίες Μαρία Καπία, Ρουμπίνη Κουράνου, Αλίκη Τσιαμούρα, Γεωργία Χειράκη, ενώ για το βιβλίο και την έννοια του αυτισμού μίλησε η κα. Ολυμπία Σαραφοπούλου, πρόεδρος του συλλόγου Αλκυόνη. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα. Γωγώ Καραγιάννη, ψυχολόγος, ειδική παιδαγωγός. Μετά την παρουσίαση του βιβλίου ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό, ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την πώληση του βιβλίου σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Μανιφέστο καθώς και τη γνωριμία του κοινού με το Σύλλογο Αλκυόνη, μέσω των ενημερωτικών φυλλαδίων και των προϊόντων που διέθεσε προς πώληση στο κοινό.

Μέσα από το βιβλίο, το οποίο έγραψε ένα αυτιστικό παιδί από την Ιαπωνία, ο αναγνώστης έρχεται σε επαφή με την έννοια του αυτισμού και μέσω ερωτοαπαντήσεων μπορεί να κατανοήσει ο οποιοσδήποτε, πως βιώνει κάποια συναισθήματα και καταστάσεις ή πως αισθάνεται ένας αυτιστικός από τη συναναστροφή του με τους υπόλοιπους.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας εκφράζει τις ευχαριστίες της και την ικανοποίηση της για τη συνεργασία της με το Σύλλογο Αλκυόνη, μία συνεργασία η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου 2 χρόνια και ελπίζουμε να συνεχιστεί και να εδραιωθεί.

Για τις φωτογραφίες πατήστε εδώ